KOSTER MÖBELSERIE, Ekdahls Möbler 2008

Koster kom till efter en förfrågan om en funktionell möbel som fungerar när man åldras. Den skulle inte se ut som alla "klossiga" trämöbler som redan fanns. Möbeln skulle vara lätt att sätta sig i och resa sig ur, dvs anpassad sitthöjd, sittdjup och armstödshöjd samt rätt vinklar. Avtagbar klädsel samt hög komfort var också krav.

Möbeln ritades efter dessa önskemål med lite av 50-talets formspråk. Detta anpassat efter tänkt målgrupp, dvs de som kanske satte bo på 50-talet och framåt.

Några detaljer

Inget tvärstag fram så man kan ha fötterna under tyngdpunkten – detta för att lätt kunna resa sig och sätta sig mjukt och kontrollerat utan "duns". Framskjutande armstöd för att ytterligare underlätta proceduren.

Det lilla rullbordet är lätt att dra fram till fåtölj eller rullstol med två hjul i bakkant och handtag i framkant. Lyfter man lätt i handtaget är bordet enkelt att förflytta/dra med sig och står stadigt när man sedan sätter ner frambenen igen. Handtaget fungerar även som ställplats för käppen.

Nackstödet på den höga fåtöljen är ställbart.

Möbeln tillverkas i klarlackad björk men kan fås ex.vis vit- eller svartlaserad samt i den klädsel man vill. Bordsskivor i svart eller vit lack.

– Koster presenterades på möbelmässan 2008, har tagits emot väl och anses vara mycket komfortabel.

D U DD U D Arkitektur, Hjortrongatan 50, 234 43 LOMMA / 0705-72 91 47
ulla.dunmar@dud-ark.se