SVÄVA GARDINKOLLEKTION , Nordic Form

En textilkollektion framtagen åt Nordic Form till Möbelmässan 2004. Alla mönster är målade i akvarell och utgår från grundfärgerna rött, gult, grönt och blått. Rydboholms textiltryckeri tryckte fyra mönster på på fem kvalitéer.

1 SVÄVA

Tryckt på s.k. aussbrennerkvalité. En utbränd rektangel återkommer symmetriskt över våden och runt/över dessa rutor svävar ostyriga klot som såpbubblor.

2 SIGNATUR

Ett grafiskt mönster. Streck som ormar sig fram o tillbaka symmetriskt. Färgerna ligger parvis rött/gult och blått/grönt. De byts i mitten så delar man gardinen får man en röd-gul och en blå-grön våd. Trycktes på en kraftig bumullsvara.

Signatur i fullbredd är också vacker som duk passande årets storhelger då alla färger finns med hela tiden: Julrött, Påskgult och Midsommarblågult.

3 SIGNUM

Samma mönster som Signatur men tryckt på en aussbrennerkvalité. Här är allt utbränt utom själva mönstret, som hänger som om det ”svävade fritt” i rummet.

4 STRAM

Samma grundfärger med multifärgade bollar o enfärgade streck. Aussbrenner likt Sväva o Signum men med själva mönstret utbränt, vilket ger ett helt annorlunda uttryck.

5 SKIMRA

Glada enfärgade bollar symmetriskt över våden. Detta mönster trycktes på en trevira CS. Det saknas en boll här o där för att göra det lite mer spännande. Bollarna har ett blänk på ovansidan och en skugga på undersidan.

Nordic Form gardinkollektion

D U DD U D Arkitektur, Hjortrongatan 50, 234 43 LOMMA / 0705-72 91 47
ulla.dunmar@dud-ark.se